Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin

Piparminttu


Terveysvaikutukset

Lievittää vatsavaivoja

Piparminttua pidetään vatsan parantajana, joka voi helpottaa ärtyneen suolen oireyhtymää, pahoinvointia, vatsakipuja, ripulia ja ummetusta.

Auttaa ruuansulatusta

Piparminttu helpottaa ilmavaivoja ja siten myös kipuja suoliston alueella.

Lievittää pahoinvointia

 Luontaishoitajat väittävät, että piparminttu estää pahoinvointia. Lihasten kouristelua estävien ominaisuuksiensa takia piparminttu voi estää oksentamisen, joka usein seuraa pahoinvountia tai vatsakipuja. Kipua lievittävät ominaisuudet rauhoittavat ja rentouttavat vatsaa ja suoliston lihaksia, mistä voi olla apua ärtyneeseen suleen, ripuliin ja vatsakramppeihin.

Hengitystieoireet 

Lihasten kouristelua estävänä piparminttu voi myös estää yskänärsytystä ja siten helpottaa flunssan oireita.

Immuunijärjestelmän vahvistaminen

 Tästä voi olla hyötyä, kun sairastat flunssaa, sillä piparmintussa on runsaasti kalsiumia, B-vitamiinia ja kaliumia, jotka parantavat immuunipuolustusta ja helpottavat oireita.

Alentaa kuumetta

Piparmintun pääaines on mentholi, joten sen juominen saattaa lisätä hikoilua, kun mentholi viilentää kehoasi sisältä päin. Tämä alentaa kuumetta sekä poistaa tulehdusta ja voi helpottaa oloasi.

Allergiat ja heinänuha

 Kausiallergiat ja heinänuha vaivaavat miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa, tiettyyn aikaan vuodesta. Mintunlehtiuutteen on todettu estävän histamiinin tuotantoa, joka usein laukaisee allergioihin liittyvän nuhan tai muut hengitystieoireet.

Pahanhajuinen hengitys

Piparmintun voimakas, mentholinen maku ja antibakteeriset ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen suuveden, joka tappaa halitoosia aiheuttavia bakteereita ja jättää hengityksen raikkaaksi ja suun puhtaaksi.

Lievittää stressiä

Piparmintun maun ja tuoksun tiedetään lievittävän stressiä. Piparmintun juomisen on todettu auttavan nukahtamista. Stressin lievittyminen on yhdistetty myös immuunijärjestelmän vahvistumiseen.

Muita hyötyjä

Jotkut ovat löytäneet avun migreenin ja päänsäryn aiheuttamaan kipuun ja epämukavaan oloon.

 Kauneudenhoito

Minttu on erinomainen ihonpuhdistaja. Se rauhoittaa ihoa, auttaa parantamaan tulehdusta ja helpottaa kutinaa sekä vähentää näppyjä ja hoitaa jopa akneihoa.

Kutinaa lievittävien ominaisuuksiensa takia sitä voidaan käyttää hyönteisten pistojen hoitoon. Viilentävä tunne helpottaa raapimisen tarvetta ja tulehdusta poistava minttu laskee turvotusta.

Antiseptiset ja antibakteeriset ominaisuudet viilentävät ja rauhoittavat ihoa.


0 tuotetta
  • Sivu 1 / 1

Uusia tuotteita