Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin

Laventeli


Terveysvaikutukset

Historiassa laventelia on käytetty antiseptisena aineena sekä mielenterveyden hoitoon.

Ensimmäisessä maailmansodassa, jolloin antibiootteja oli vähän saatavilla, laventelia käytettiin haavojen sidonnassa, arpikudoksen hoidossa sekä palovammoissa.

Laventeli tunnetaan antibioottisista ominaisuuksistaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että eteerinen laventeliöljy, erityisesti yhdessä pelargoniöljyn kanssa, kykenee tuhoamaan joitakin stafylokokki-infektioita. Toisten tutkimusten mukaan laventeli hoitaa korvatulehduksia, ja on niin mieto, että sitä voidaan käyttää lapsillakin.

Äskettäin laventelista on eristetty neljä uutta kemikaalia, joiden uskotaan olevan hyödyksi Candida-suvun hiivatulehdusten hoidossa. Näiden aineiden tutkimus jatkuu edelleen.

Laventeli alentaa kuumetta ja puhdistaa elimistöä aiheuttamalla hikoilua myrkkyjen poistamiseksi. Se on voimakas antiseptinen aine, jota on käytetty kurkkumädän, streptokokin aiheuttaman kurkkutulehduksen sekä keuhkokuumeen hoidossa.

 Laventeli hoitaa ruuansulatuselimistöä ja helpottaa oksentelua ja ripulia.

Laventelilla kurlaaminen helpottaa kurkkukipua ja kurkunpääntulehdusta, sekä hammassärkyä.

Laventeliuutteen sanotaan helpottavan päänsärkyä. Laventelia käytetään usein apuna univaikeuksiin ja rentoutumiseen uute on rauhoittava ja rentouttava iltajuoma.

Laventeli lievittää tutkimusten mukaan ahdistusta ja unettomuutta. Satojen vuosien ajan ihmiset ovat laittaneet laventelin oksia tyynyjensä alle hyvän yöunen saamiseksi.

Kauneudenhoito

Laventeli, käytettynä paikallisesti, saattaa auttaa haavojen ja ruhjeiden paranemista. Sitä käytetään usein palovammojen, haavojen, naarmujen, tulehduksien, ihottuman ja ihotulehdusten hoitoon.

Se on hellä ja tehokas hoito akneiholle, hillitsee talin tuotantoa sekä rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa ja sen toimintaa.

Samoista syistä laventeli on hyvä hiusten pesuun, sillä se puhdistaa ja tasapainottaa päänahkaa sekä saattaa olla apu hilseeseen ja tappaa täitä.

Silmähaude laventelista rauhoittaa silmiä ja on hellävarainen iholle sekä sopii kaikille ihotyypeille.

0 tuotetta
  • Sivu 1 / 1

Uusia tuotteita