Follow us


Sign in

Enter your e-mail and password:

New customer? Create account

Forgot your password? Recover password

Sinivalon vaikutukset!

Sinivalon vaikutukset!

Korona-aikana on älylaitteiden käyttö kasvanut huomattavasti, oletko kuullut älylaitteiden lähettämästä sinivalosta? Tekstissä kerrotaan mik

Share using your favourite service


Tiedämme kaikki, että UVA- ja UVB-säteilyltä täytyy suojautua, jotta ehkäisemme ihon ennenaikaista ikääntymistä.
Monet lähteet ovat kuitenkin tehneet selväksi, että mobiililaitteista lähtevä sinivalo (blue light) on yhtälailla haitallista iholle.
Onko tämä todistettu fakta vai ei?
 
Me LOOkX:lla olemme saaneet paljon tiedusteluja asiasta. Nyt on aika tarkemmalle (tieteelliselle) perehtymiselle.

Mitä on sinivalo (blue light)?
Sinivalon lähteitä ovat aurinko ja digitaaliset laitteet. Tämä valo voi läpäistä ihon jopa syvemmälle, kuin UVA- ja UVB-säteily. Dermatologit ovat todistaneet, että sinivalo voi tunkeutua jopa kollageeniä ja elastiinia sisältämäänn dermikseen asti, jolloin tuloksena on ihon ennenaikainen ikääntyminen ja hyperpigmentaatio.

Matkapuhelin on olennainen osa elämäämme. Katsomme sitä keskimäärin 150 kertaa päivässä. Vuonna 2016 tehty tutkimus osoittaa, että Yhdysvaltalainen aikuinen altistuu erilaisille näytöille (mm. matkapuhelin, tietokone, kännykkä) 10 tuntia päivässä. Tämä tarkoittaa sitä, että näytöistä saatavan säteilyn määrä ylittää helposti auringosta saatavan säteilyn määrän.
Kuinka niitä voisi verrata?
Neljä kahdeksan tunnin työpäivää tietokoneen takana altistaa sinut samalle energiamäärälle, kuin 20 minuuttia suoraa keskipäivän aurinkoa.
Huomio: jo 7 minuuttia keskipäivän/aikaisen iltapäivän aurinkoa riittää ruskettamaan/polttamaan ihon.

Useat muut tutkimukset osoittavat, että auringosta lähtevälle sinivalolle altistuminen aiheuttaa enemmän ihon värimuutoksia, punoitusta ja paksuuntumista, kuin sama määrä UV-säteilyä. 


Lisäksi sinivalo on haitallista kauneus-uniesi kannalta, koska se estää ihon luonnollisen päivärytmin. Ihosolusi ajattelevat, että ”nyt on päivä”, jolloin sillä on rajoittava vaikutus ihon yöllisiin korjausprosesseihin. Tämä taas aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista, ja tummia silmänalusia.

Mitä voit tehdä suojautuaksesi sinivalon vaikutuksilta?

  • Yhdistä käyttämäsi aurinkovoide sinivalo-suojan kanssa, varsinkin jos käytät paljon näytöllä varustettuja laitteita. LOOkX Smart 4-in-1 pohjustusvoide (SPF30) suojaa ihosi sinivalon ja UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Koska tuote on pohjustusvoide, se auttaa samalla meikkiäsi pysymään vastameikatun näköisena vähintään 12 tuntia. Vaikka haluaisit olla luonnollinen ja ilman meikkiä, se antaa kasvoillesi suojaa, hoitoa ja kauniin hohteen.
  • Älä pidä puhelinta lähellä kasvojasi, laita kirkkaus pienemmälle asettamalla se ”yö-tilaan” tai ”silmäystävälliseen tilaan”. Nämä asetukset muuttavat sinivalon keltaiseksi valoksi.
  • Seuraa ruutuaikasi määrää ja pyri vähentämään sitä. Hyvä määrä olisi 2-3 tuntia ruutuaikaa päivässä (jos esimerkiksi työtehtäväsi mahdollistavat sen).
  • Jos työskentelet näyttöpäätteellä päivittäin, eikä sinulla ole sinivalolta suojaavaa voidetta, niin suojalasit sinivalofiltterillä saattavat myös auttaa.

Tietokoneen näyttöön on myös saatavilla suojakalvoja, jotka suodatavat sinivaloa. 


Lähteet ja julkaisut:
LOOkX lab skin experts & scientific testing
Journal of Investigative Dermatology 2010
Allure
Harper’s Bazaar
The Zoe Report
Bustle